top of page
 • Writer's pictureVincent Cubitt

Het gewonde kind

Updated: Sep 15, 2020


Velen van ons komen vast te zitten in ‘het gewonde kind’ deel van ons leven. Omdat onze pijnlijke herinneringen de basis zijn van onze identiteit (wie we denken te zijn). Onze geest creëert en recreëert voortdurend het verhaal in een poging een soort oplossing te vinden. Een verlossing te vinden van ons inherente lijden. 


Het analyseert de details, categoriseert de ‘feiten’, maar verzet zich om uit de comfortzone te stappen. Dat betekent dat elk nieuw stukje informatie eerst door de oude geërfde patronen wordt gefilterd en afgewezen. Tenzij dit de stempel van geverifieerd feit draagt. (Religieus, wetenschappelijk, sociaal geaccepteerd; ’feit’.)


Dat maakt de verandering traag en pijnlijk wanneer we onze aandacht verleggen van de starre externe wereld en op weg gaan naar onze interne reis naar vrijheid (van lijden) en zelfbewustzijn.


Onze eindeloze zoektocht


Onze geest is op een eindeloze zoektocht. Om vervolgens te begrijpen wat er gaande is in deze wereld, zodat het ons tegen de pijn kan beschermen. 


Elke reactie wordt op een andere raaklijn gezet om op zoek te gaan naar een betere manier. Totdat het genoeg pijn en ongemak heeft veroorzaakt. Je komt tot het besef dat er maar één gemeenschappelijke noemer is voor alle scenario's die zich blijven afspelen; jijzelf.


De waarheid is dat de pijn en het lijden dat we creëren een katalysator is voor onze persoonlijke evolutie. En tevens, bij uitbreiding, de evolutie van ons Bewustzijn zelf. 


Verbonden met elkaar


Vanuit ons beperkte perspectief zien we onszelf als individu tijdens onze eigen afzonderlijke reis. We kunnen dan nog niet begrijpen dat we allemaal met elkaar verbonden zijn en van elkaar leren. 


Niet alleen als individuen, maar samen als koppels, gezinnen, bloedlijnen, culturen, religies, uitdrukking van menselijk bewustzijn. Of enig ander invloed gebied (FOI) voor de kenmerken van onze identiteit.


In het proces bestaat er geen tijd. Er is geen goed en fout, geen leven en dood. Er is alleen de evolutie van bewustzijn.


Als we het personifiëren, kunnen we stellen dat het bewustzijn niets aantrekt van WANNEER we leren of HOE we leren. Alleen dat we ons bewust worden van de destructieve patronen die zich in de fysieke realiteit uiten. Door de kracht van de bewuste KEUZE transmuteren wij ze. 


Transmuteren is een instrument om pijn, emoties, angsten en woede die je tijdens je innerlijke reis tegenkomt te veranderen. 


Voor velen van ons is pijn en lijden een geaccepteerd onderdeel van onze realiteit geworden. Omdat we gewoonweg worstelen om te overleven. We verdoven onszelf met alcohol, drugs, eten, amusement, seks en werk, totdat we niet langer de pijn voelen van onze BEHOEFTE en de waargenomen ontkoppeling van onszelf en de bron.


Voor het bewustzijn maakt het niets uit


Als de pijn en het lijden in je leven jou niet aanzet om van gedachten te veranderen. Dan zal je een leven creëren waarin je de pijn van je kinderen zult ervaren en de gevolgen van alles wat je gelooft ... Misschien is dat voldoende.


Als dat nog niet genoeg is, wordt het aan hen overgelaten om de voorouderlijke patronen te verschuiven en het potentieel voor jou te creëren.


Indien al het andere faalt, zal de dood je verlossen van jouw beperkende geest en lichaam. Zodat je in het volgende leven je doelen bereikt.


Het lijkt een beetje op een evolutionaire estafette voor eeuwige levens.


Het doorlopen van de levenscyclus


 • We erven het stokje van energetische patronen die ons beletten het volledige potentieel van ons eigen leven te ervaren. We besteden onze levenskracht aan het verwerken van destructieve patronen.


 • Wanneer onze kinderen zijn geboren, wordt er een kans voor ons gecreëerd om onszelf extern te ervaren en een oplossing te vinden. De liefde en verantwoordelijkheid die we voelen, moedigt ons aan om een betere manier van leven voor hen te vinden.


 • Voor de eerste cyclus van hun leven (rond 7 jaar wanneer ze zelfbewust worden) rennen we op hen af met het stokje. Omdat hun bewuste geest nog niet volledig zelfbewust is, ontstaat er een grote kans om de dichtheid van de patronen op te lossen. Voordat we het stokje overhandigen.


 • Als ze eenmaal volledig zelfbewust zijn, hebben ze het stokje overgenomen. Voor de volgende cyclus worden zowel ouder als kind aangetrokken tot het ouderlijke Invloed veld. 


 • Het kind begint zichzelf dan te vergelijken met de wereld om hen heen. Hun waarneming wordt gefilterd door de lens van de geërfde patronen. Het kind begint voor het eerst te voelen dat ze niet genoeg zijn ... hun pijnlichaam begint zich dan te vormen.


 • Aan het einde van de tweede cyclus (puberteit) glijdt het stokje uit de handen van de ouders. De invloed op de ontwikkelende geest van het kind wordt beperkt. Het kind beweegt zich langzaam maar zeker van de ouderlijke FOI naar onafhankelijkheid. 


 • Indien er geen verschuiving heeft opgetreden in de patronen (veld) van de ouder, begint het kind vaak te rebelleren. Of de ouderlijke invloed af te wijzen en beoordeelt het eventuele destructieve patronen die het kind heeft ervaren. (De afstoting is vergelijkbaar met het effect dat wordt gecreëerd wanneer wordt geprobeerd twee magneten samen te brengen met de N-pool naar elkaar toe gericht.)


 • Als volwassene heeft de geest nieuwe kenmerken opgenomen van de vele Fields of Influence (FOI), Punt van Invloed, waarin het is aangetrokken bij het creëren van een unieke eigen ik. 


 • De ongewijzigde ouderlijke FOI wordt dan een graadmeter van waar we nog steeds resoneren met onze destructieve voorouderlijke patronen of het is spiegelbeeld van hen.


 • In de laatste fase van de Kosmische Dans tussen ouder en kind verschuift de invloed naar het jongere en meer ontwikkelde veld. Als de ongewijzigde ouder de kinderen ervaart in een grotere harmonie of balans, is er een kans gecreëerd voor de geest om starre overtuigingen los te laten. De kinderen zijn verlost van de voorouderlijke patronen.


Als je resonantie voelt met de informatie die we delen, en je wilt je eigen leven veranderen, maak dan verbinding en verken het potentieel.


#keuze #evolutie #levensstijl #natuurlijkerecht #bewustzijn #londen #waarheid #doel #ontwikkeling #citaat #bloemen #voeding #fitness #relatieshipgoals #wijsheid #gezondheid #rijkdom #liefde #rijk #geld #trilling #universum #meditatie #natuur #doelen #yoga #godin #welzijn #schoonheid25 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page